// Strawberry Cupcake


Hello World! Im Sunshine and im 100 years young from Saturn. Replace this nonsense intro (Y)


► My Biography
► My Stuff
► My Friends
► My Diary



Put your Cbox here. Make sure the correct measure of the width of your Cbox.


Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una


Older Post | Newer Post
Tutorial 2 : Cursor
Sunday, 5 February 2012 | 18:07 | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum !!


Hari ini Sya nak ajar cara-cara nak meletak cursor ke dalam blog. Sebab ramai sangat tanya Sya macam mana nak letak cursor so dikesempatan ini akan Sya ajarkan kalian semua. Sebenarnya macam-macam cara boleh nak letak cursor. Sya akan ajarkan 2 cara. Cara pertama amat mudah dan cara kedua mudah juga tapi kena main coding sikit. Jadi korang pilihlah mana yang berkenan dihati. Jom kita skodeng cara-cara nak buat.

Cara SATU

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Buka SINI pilih yang mana kesukaan hati, Copy dan Paste kat HTML/JavaScript.

3. Save dan tengok hasilnya.

Dekat web yang Sya bagi tu terhad pilihannya, kalau korang ni tamak tak suka pilihan yang Sya bagi tu dan rasa nak buat pilihan sendiri. Ok jom ikut step kedua. Kalau korang nak tahu ini eksperiment Sya sendiri, tiba-tiba boleh jadi pula. Saja main coding dan menjadi pula. Kalau tak jadi kat blog korang tak tahu lah. Sebab dia macam coding widget tu juga cuma ubah sikit je.

Cara DUA

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script


http://sigadizlollipop.blogspot.com" target=_blank>
3. SAVE dan lihat hasilnya.

4. Korang boleh tukarkan
# linkcursor dengan link cursor kegemaran korang la (pastikan kedua-dua link cursor sama ).
# http://sigadizlollipop.blogspot.com tukar link blog korang.

Faham tak? Kalau tak faham jangan lupa komen dan dah try pun komen juga. LIKE sekali!






Memandangkan ramai sangat suka cursor misai ni atau Mustache Cursor nahh ambik ni .

Mustache Cursor


http://3.bp.blogspot.com/-vtfdOdUuyRk/TkaHFj5L3TI/AAAAAAAABlk/kBHax8QvA0o/s1600/gadizlollipop1.png
http://3.bp.blogspot.com/-57SK_VqDeiM/TkaHF4CWRjI/AAAAAAAABlo/atlRGhJpSDc/s1600/gadizlollipop2.png
http://4.bp.blogspot.com/-Kd_YUcMrWU4/TkaHGLy6JgI/AAAAAAAABls/kvuwB8ZhKzA/s1600/gadizlollipop3.png
http://4.bp.blogspot.com/-H439hcu5Op0/TkaHGRZzyTI/AAAAAAAABlw/CLty-hydZjY/s1600/gadizlollipop4.png
http://2.bp.blogspot.com/-erzJUZNykP8/TkaHGmQWoEI/AAAAAAAABl0/zbDTkQeb9TE/s1600/gadizlollipop5.png
http://2.bp.blogspot.com/-PkuxqVlRGgU/TkaO20PhyEI/AAAAAAAABl4/Sr-KPY9x9Rk/s1600/gadizlollipop6.png
http://2.bp.blogspot.com/-i1gUV4k8GUY/TkaO-0eEmcI/AAAAAAAABl8/BEqYwAR8_F0/s1600/gadizlollipop7.png

http://2.bp.blogspot.com/-BPGWbFOuNxQ/TkaPvRp9vOI/AAAAAAAABmA/6_DSZrJq90M/s1600/
gadizlollipop8.png

Labels: